Извините, этот текст доступен только на латышском и английском языках. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in one of the available alternative languages. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Savas durvis ir atvēris Rīgas geto un Latvijas Holokausta muzejs. Katru dienu muzeja ekspozīciju apskata desmitiem apmeklētāju no Latvijas un ārzemēm. Vienlaikus, muzeja telpās Maskavas ielā 14a notiek arī aktīvi būvdarbi. Vairāk kā 700 m3 gruvešu tika izvesti no muzeja darbībai paredzētajām telpām ar pirmā un otrā stāva kopplatību 1140 m2: izrādījās, agrāk ēka kalpoja zirgu staļļa vajadzībām. Tiek stiprināti baļķi un siltināts jumts, tiek nodrošināta arī siltuma, ūdens un kanalizācijas sistēmu piegāde. Biroja telpu remonts ir gandrīz pabeigts.

Darbi turpinās arī ārā ekspozīcijas teritorijā. No Mazā Kalnā ielas 21 ir demontēta un nogādāta muzejā viena no bijušā Rīgas geto mājām: to konstrukciju paredzēts uzbūvēt no jauna un izvietot muzeja teritorijā, rekonstruējot geto mājas ārējo un iekšējo ieskatu un radot attiecīgu noskaņu muzeja apmeklētājiem, kas varēs saņemt priekšstatu par geto iemītnieku bēdīgo dzīves atmosfēru. Rekonstruētās mājas mākslinieciskā risinājuma nodrošināšanai tiek iesaistīti Latvijas labākie mākslinieki.